Valborgsmässoafton 2014

Vinden hade mojnat till en lätt nordostan och enstaka regndroppar kändes i luften när årets Valborgsmässoafton firades i Själsö Hamn. Arrangörerna av Valborgsmässofirandet, Själsö Hamnförening, kunde andas ut. Någon fara för strandbodar eller den närliggande vegetationen fanns det inte. En imponerande hög med trädgårdsavfall fanns på plats och kl. 20.00 kunde Martin Ginzel lugnt tända elden som snabbt spred värme mot de c:a 100 personer som sökt sig till platsen för att fira vårens ankomst.  

Årets tal till våren hölls av Katarina ”Nina” Ekelund. I sitt personliga tal berättade Nina om hur hon blivit förtjust i Själsö och trots knapphändiga kontakter med Själsö bestämde sig för att lämna Stockholm och flytta till Själsö. Det mycket uppskattde talet avslöts med hur vi nu lämnar vintern och ser fram emot den annalkande våren.

Efter talet till våren var det dags för allsång. Många hade antagit uppmaningen från hamnföreningen att ta med ett distribuerat sångblad och snart klingade ”Vintern rasat ut” med flera sånger ut över havet i takt med att elden slukade grenar och annat avfall och sjönk ihop till ett jättestort glödande kol.