Loppis 2012

Lyckad bakluckeloppis på hamnplan i Själsö 

Söndagens bakluckeloppis blev en lyckad föreställning. Själsö Hamnförening, som stod för arrangemanget, kunde glädja sig åt mer än 1000 besökare. Men så var inramningen också den allra bästa för en loppis med den pittoreska hamnen med båtar och fiskeredskap, havet samt hamnbodar från 1700-talet som omgivning. Ett 25-tal säljare, merparten från närområdet, hade fyllt sina fordon med allehanda mer eller mindre kära ägodelar. Ett stort och varierat utbud fanns på borden och i bakluckorna. Bland utbudet fanns förutom traditionella saker som glas, böcker och kläder, även en del ovanliga föremål. Vad sägs om ett notställ i trä för en duett eller en duschkabin? Men det gällde att vara på hugget. De bästa sakerna bytte snabbt ägare.

Många besökare hade även lockats av barnridning som ordnats i anslutning till loppisen. Zenita Strandängers vältrimmade islandshästar betar normalt på änget intill hamnen. Nu fick de hjälpa till med att dra in lite bidrag till Austur Islandshästars förening. Det blev många turer med ivriga och nöjda barn. Ett barn var så förtjust i ridningen och vägrade att lämna hästryggen efter turen. Barnen fick efter ett tag konkurrens till hästryggarna. Många vuxna passade på att göra sin första ridtur någonsin.

Ett annat inslag i anslutning till loppisen var Sjöräddningens båt som lagt till vid kajen. Sjöräddningen hade tagit tillfället i akt att visa upp sin välutrustade båt för besökarna. En populär åktur ut på havet med den snabba båten lockade många, vilket kunde konstateras av en ständig kö vid kajen.

En aldrig sinande kö var det också till det enkla café, som temporärt anordnats i Åsa Nilssons hamnbod. Kaffe med wienerbröd, läsk och korv var viktiga inslag för att hålla kommersen igång. Åsa och Elin Jakobsson bakom cafédisken fick knappast någon lugn stund. Och som sig bör på en loppis. När det närmade sig stängningsdags sjönk alla priser, ja t.o.m. för wienerbröden. Det allmänna omdömet var bland både säljare och köpare att det var en mycket trevlig loppis som absolut tål att upprepas.