Loppis 2023

Loppisen i Själö hamn 2023

Söndagen den 30 juli var det åter dags för bakluckeloppis i Själsö hamn. Själsö Hamnförening, som traditionsenligt stod för arrangemanget under Eva Listis ledning, kunde notera att 27 säljare fyllde hamnplanen med stort utbud av allehanda varor som sig bör på en loppis. Intresset för loppisen håller uppenbarligen i sig och nu var det 12:e gången som loppisen ägde rum sedan starten 2012. Endast pandemi året 2020 var loppisen inställd. Och vackrare loppisplats än Själsö Hamn finns knappast med båthamnen, havet och de 12 hamnbodarna som inramning av försäljningsplatsen.

]2 Själsöloppisen med havet i bakgrunden.

Vädret var inte det bästa när försäljningen startade kl 10:00. Några regnskurar vid öppningen skrämde förmodligen bort en del besökare, men tillströmningen av besökare var ändå stor. Ingvar Åslund hade som vanligt fördelat säljarna runt hamnplanen på ett rutinerat sätt och de flesta av försäljarna var nöjda med resultat av vad de sålt till kunderna.

]3 Backluckeloppis i Själsö hamn, 2023.

Åsa Nilssons strandbod närmast havet fungerade som ett tillfälligt kaffe. Boden uppfördes ursprungligen 1930, men återuppbyggdes 1965 med sjövirke hämtat från Öland. Försäljningen sköttes av Åsa Nilsson och Anna Karlsson med flera. Här kunde besökarna köpa varm korv, kaffe med själsöbulle och läsk m.m. Själsöbullarna var skänkta av Själsö bageri. När loppisen var slut kl 14.00 var det mesta av utbudet slutsålt till glädje för Hamnföreningen.

Bakluckeloppisen i Själsö är populär och lockar många besökare. Det ekonomiska överskottet som Själsö Hamnförening erhåller används huvudsakligen till underhåll av hamnen. Tack vare att alla som arbetar med arrangemanget gör det utan någon ersättning kan loppisen ge ett hyggligt bidrag till föreningen. Ett stort tack till alla från Själsö Hamnförening.

Gustav A