Valborgmässoafton 2015

Valborgsmässoafton firades sedvanligt i Själsö hamn med Själsö Hamnförening som arrangör. När elden tändes kl. 20.00 hade den tidigare under dagen kraftiga vinden avtagit och en lätt vind blåste ut röken över havet. Fler personer än vanligt hade sökt sig till hamnen, uppskattningsvis närmare 200 personer. Kvällen var ovanligt skön så härs års, vilket var bra för åskådarna, för den mycket torra brasan smälte snabbt samman och gav snart inte så mycket värme.

När skymningen sakta tog över från dagsljuset var det dags för årets talare, Bengt-Åke Rundqvist, att välkomna vårens återkomst. Med en stor sten som scen framförde Bengt ett tal som var kort och kärnfyllt. Desto längre var Bengts skickligt framförda sång på gutamål, som ljudligt uppskattades av publiken.

Efter talet följde sånger till våren av Själsö kör. Kören bestod till större delen av besökarna själva. Ut över Östersjön hördes ljudligt de gamla välkända sångerna: Vintern rasar ut, Ja det är våren, Ut i vår hage och Alla fåglar kommit re’n.