Städdagen 2013

Dimma och iskalla vindar mötte de 20-tal medlemmar i Skälsö Fiskareförening och Själsö Hamnförening som tagit sig till hamnen för årets vårstädning. Mycket fanns att göra och snart kom diverse arbeten igång.

Bojarna behövde rengöras och förses med nya förankringsrep innan de sattes ut.

Det område bakom bodarna som röjdes från buskar förra året behövde röjas på nytt och helst skulle ytterligare snår tas bort så att hela den gamla garngården kunde friläggas.

Sagt och gjort, Patriks nyligen införskaffade grävare visade sig effektiv för detta arbete och framåt sena eftermiddagen hade ett större område befriats från taggbuskar, enar och ett antal glasflaskor.

Tidigare fanns en fiskrök (fast jag tror det var ett garnfärgeri, författ. anm.) bakom bodarna men den revs eftersom den då var fallfärdig. Nu var det dags att låta den återuppstå. Under dagen grundlades fundamenten för den blivande fiskröken.

Varefter tiden fortgick blev vädret allt bättre och eftermiddagskaffet kunde avnjutas utomhus utanför Yvonnas bod. Efter kaffet återstod en hel del jobb och först framåt 5- tiden kunde städtruppen börja dra sig hemåt.