Loppis 2019

Rekordmånga säljare på bakluckeloppisen i Själsö hamn

Rekordmånga säljare hade anmält sig till bakluckeloppisen i Själsö Hamn som ägde rum söndagen den 28 juli. Själsö Hamnförening som arrangerade loppisen för åttonde året i rad kunde notera 29 säljare och dessutom hade man varit tvungna att säga nej till ytterligare några anmälningar. Efter att Ingvar Åslund sett till att alla säljare kommit på rätt plats kunde så försäljningen börja kl. 10.00.

Många köpare hade strömmat till, uppskattningsvis 700, trots det mycket varma vädret som rådde, och som gjorde att en del sannolikt valde badstranden istället. Det gick dock bra att svalka av sig även under pågående kommers genom att ta ett dopp i det svala vattnet vid kajen i hamnen.

Försäljningen av diverse varor gick bra för många av säljarna som överlag var nöjda. Stor uppmärksamhet fick Perra Othberg som hade en ordentlig uppsättning av gamla bruksföremål såsom gamla hyvlar, damejeanne, handvevad köttkvarn och mycket mycket annat.

Vid kajen låg en av Sjöräddningens båtar förtöjd. Många passade på att skänka en liten slant till sjöräddningen, som bekant är helt fristående och finansieras genom gåvor och insamlingar. Där kunde intresserade tas sig en titt in i båten och få information om båtens instrument och utrustning.

Strandboden närmast havet fungerade som ett tillfälligt kaffe. Försäljningen sköttes av Anna Karlsson, Yvonne Närström, Annabritta von Schulman och Åsa Nilsson. Här kunde besökarna köpa varm korv, kaffe med bulle och läsk m.m. De goda bullarna var bakade av Britta Nilsson.

Bakluckeloppisen i Själsö är populär och lockar många besökare. Det ekonomiska överskottet som Själsö Hamnförening erhåller används huvudsakligen till underhåll av hamnen. Att det kan bli något överskott alls beror på att alla som arbetar med arrangemanget gör det utan någon ersättning. Ett stort tack till alla från Själsö Hamnförening.