Loppis 2015

Stor omsättning av prylar på bakluckeloppisen i Själsö hamn

För fjärde året i rad, söndagen den 26 juli, arrangerade Själsö Hamnförening bakluckeloppisen i Själsö Hamn. Vädret var typiskt för sommaren med regnet hängande i luften, blåsigt och temperaturen kring 17-18 grader. Ett perfekt väder för loppis om det varit mindre blåsigt. En strid ström av människor och bilar på väg till och från hamnen gjorde att försäljningen av prylar pågick hela tiden fram mot stängningsdags 15.00. Uppskattningsvis hade loppisen 900 besökare.

När grindarna öppnades för loppisen kl. 10.00 hade lite drygt 20 säljare dukat upp alla möjliga saker. Många var nya säljare men flera av säljarna återkommer år efter år. Gunilla Knutas var en av säljarna som funnits på plats flera år i rad. Gunilla hade fått ett fint läge med båtar i bakgrunden. Gunilla var mycket nöjd med årets loppis.

Orsakerna till att man valde att ställa ut sina föremål på loppisen varierade förståss. Martin Johansson sålda ut saker för att ge plats för nya föremål i hemmet på Brucebo. Eva Listi tyckte att det var själva loppisfesten som var det som lockade mest.

Men loppisen på Själsö är inte bara en loppis. Det är också en folkfest där man träffar bekanta, äter rökta flundror tar sig en kopp fika eller rider en sväng.

Årets nyrökta flundror gick snabbt åt. Efter endast omkring en timmes försäljning kunde Tord Lindström och ”Kenna” Kenneth Nilsson konstatera att den från början välfyllda röken, 170 flundror, var helt tom.

På garngården var det full fart på barnridningen. Under ledning Zenita Strandänger var det många barn som tog sig en ridtur på de snälla islandshästarna. Zenita fick bra hjälp av Mi Saario

Den enkla caférörelsen i Åsa Nilssons bod sköttes av Åsa Nilsson, Anna Karlsson, Yvonne Närström och Gerd Johannisson. Här kunde man köpa korv med bröd och kaffe med gifflar. Från rörelsen rapporterades slutsålt för merparten av inköpta varor.

Omdömet om Själsö loppisen måste bli att den hävdar sig väl i den tuffa konkurrensen som råder på Gotland om att dra till sig många loppisdeltagare. Ett bra betyg för alla som medverkat i arrangemanget.