Loppis 2022

Loppisen i Själsö lockade rekordmånga säljare

Bakluckeloppis i Själsö Hamn 2022.

Årets loppis i Själsö lockade rekordmånga säljare. Hela 31 säljare fanns på plats när försäljningen startade klockan 10:00 söndagen den 31 juli 2022. Även antalet besökare, presumtiva köpare, var rekordmånga. Uppemot 1000 personer uppskattade ha besökt loppisen. Parkeringen på Zenita Strandängers tillfälligt uppöppnad hästahage var fullpackad av bilar.

Arrangemanget rullade på utan några större proplem med numera rutinerad personal. Ingvar Åslund och Bernt Nilsson skötte parkering och placering av säljarna medan Åsa Nilson, Anna Karlsson och Annabritta von Schulman såg till att besökarna kunde köpa kaffe, själsöbullar, korv, läsk medmera i Åsas Strandbod. Bullarna var sponsrade av Själsö bageri.

De flesta av säljarna var mycket nöjda med arrangemanget och hade sålt en hel del sina varor när loppisen var slut klockan 15:00.

Bakluckeloppisen i Själsö är populär och har arrangerats sedan 2012. Året loppis var det tionde och endast 2020 var loppisen inställd på grund av Covid. Det ekonomiska överskottet som Själsö Hamnförening erhåller används huvudsakligen till underhåll av hamnen. Tack vare att alla som arbetar med arrangemanget gör det utan någon ersättning kan loppisen ge ett hyggligt bidrag till föreningen. Ett stort tack till alla som hjälpt till med arrangemanget och alla säljare från Själsö Hamnförening.

Gustav A