Tunga regnmoln snurrande runt Själsö Hamn och åskan mullrade hotfullt utåt havet timmarna innan midsommarfirande skulle börja. Men vädergudarna hade bestämt sig, det skull bli vackert väder över Själsö även i år och kl.13.30, när arrangemanget började, strålade solen från en molnfri himmel. En stor skara midsommarfirare bredde ut sig i garngården. Så småningom hade ca 500 personer tagit sig till den vackra platsen. Snart hade arbetet med att klä midsommarstången kommit igång. Den sena och fuktiga våren hade medfört att det fanns gott om vårblommor. Brudbröd, vallmo, blåeld, prästkrage inbäddade i björkris prydde efter ett tag hela midsommarstången. Det var dags att resa den och inleda festen.
Gustav Appelquist hälsade alla hjärtligt välkomna och berättade att årets midsommarfest arrangerades av föreningen Själsö Hamnförening i samarbete med Skälsö fiskareförening. Gustav, sekreterare i föreningen, berättade kort om den historiska plats på vilken festen ägde rum. En presentation gjordes av musikanterna och Gustav efterlyste någon frivillig att leda lekarna runt stången. Besökarna uppmanades att bli medlemmar i Hamnföreningen och att ta del av festens aktiviteter, förtäring och lotteri. Musikanterna lät efter talet de välkända traditionella låtarna ljuda och flera ringar med vuxna och barn bildades runt stången. Precis så trevligt som en svensk midsommar skall vara. Trots avsaknad av lekledare fungerade ringlekarna bra.
Under tiden lekarna pågick, dukades det upp nyrökta flundror och kaffe med wienerbröd och kön slingrade sig lång, men flundrorna och wienerbröden räckte till så serveringspersonalen kunde andas ut. Det blev sedan dags för lottdragning. Augusta som hjälpt Gerd Johannisson med försäljningen av lotter fick agera fe och dra de vinstgivande numren. Flera lyckliga vinnare fick lite extra gott med sig hem till midsommarkvällens fest. Vinsterna var skänkta av Kometen. När det är trevligt går tiden fort. En lyckad midsommarfest närmade sig slutet. För att få det hela att fungera krävs det frivilliga krafter. Många personer har arbetat med planering, inköp, kaffebryggning, servering, musik, ringlekar, skaffa björkris, lotteri, fånga och röka flundror m.m. Några namn kan nämnas, Gerd Johannisson och Yvonne Närström som planerat festen och gjort alla inköp samt Kenna Nilsson med flera som fångat flundror och Patrik Kalmén som rökt flundrorna. Alla som arbetat med arrangemanget kan glädja sig åt en trevlig och uppskattad midsommarfest.
Men festen var inte slut för alla. Det var dags för varpkastning.